NOWE WYRÓŻNIENIA MICHELIN W POZNANIU
Przewodnik MICHELIN to najbardziej prestiżowe wydawnictwo gastronomiczne przyznające rekomendacje dla najlepszych restauracji na całym świecie. Do dwudziestotysięcznej rodziny MICHELIN dołączą dziś dwie restauracje należące do Grupy MTP: Port Sołacz i PASODOBRE Restaurant & Tapas Bar. Kultowe czerwone plakiety już wkrótce ozdobią wejścia do restauracji i będą widocznym symbolem najwyższej jakości.
PASODOBRE Restaurant & Tapas Bar, to zlokalizowana w samym centrum Poznania restauracja specjalizująca się w autentycznej hiszpańskiej kuchni. Miejsce, które powstało z pasji i wielkiej miłości do kultury i tętniącego życiem Półwyspu Iberyjskiego. To wyjątkowa, kulinarna podróż do gorącej Hiszpanii. Przestronność lokalu oraz różnorodność potraw i tapas sprawiają, że jest to restauracja idealna na spotkania towarzyskie, biznesowe, romantyczne kolacje czy rodzinne obiady. Wystrój restauracji nawiązuje do klimatu śródziemnomorskiego. Szefem Kuchni jest Tomasz Zdrenka.
Port Sołacz to restauracja i butikowy hotel, położony w najpiękniejszym parku Poznania, w ponad stuletnim, pieczołowicie zrewitalizowanym, zabytkowym budynku. To idealne miejsce na spędzenie czasu w rodzinnym gronie, z przyjaciółmi, a także na spotkania biznesowe. Kuchnię Portu Sołacz wyróżnia dbałość o smak, wysoka jakość produktów, jak i estetyka serwowanych dań. Serwowane są tu klasyki w nowoczesnym wydaniu, przygotowane ze świeżych, sezonowych i wysokiej jakości produktów. Dania łączą w sobie aktualne trendy i smaki oraz sołacką tradycję. Szefem Kuchni jest Roman Serdiuk.